Amenajare zona de recreere in municipiul Botosani prin Regio

Cine a trecut în ultima vreme pe lângă Căminele Condacia din Botoșani, a observat, poate, imagini care nu sunt chiar cele mai potrivite cărți de vizită pentru un municipiu reședință de județ așa de ambițios.

Această situație, însă, este pe cale să devină istorie, datorită contractului de finanțare Regio semnat ieri, cu primăria pentru proiectul „Îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate - amenajare zona de recreere Adrian Adamiu nr. 12b”, în valoare de 1,04 milioane lei.


Sursa foto: Primăria Municipiului Botoșani

Ambiția inițiatorilor proiectului este ca, până la finalul anului 2021, să fie:

  • amenajat un părculeț, cu o suprafață de 250 mp cu zone de recreere, spații de joacă, zone de sport, spații de relaxare, zonă verde si alei pietonale
  • facilitat accesul la activități sportive și recreaționale, pentru 600 de persoane
  • reabilitat și modernizat Tronsonul 1 - Str. Adrian Adamiu - în suprafață de 1.022 mp, în vederea îmbunătățiri condiției infrastructurii stradale / pietonale din această zonă defavorizată

Peste 600 de persoane care locuiesc în zona Adamiu vor beneficia direct de noile facilitați recreative, iar de investiția in ansamblu și de noul cadru peisagistic, se vor bucura toți botoșănenii.