Reguli noi privind achizitiile derulate de beneficiarii privati de fonduri europene

Solicitantii sau beneficiarii privati care fac achizitii in cadrul proiectelor cu finantare europeana vor avea o legislatie adaptata la specificul relatiilor comerciale derulate in aceste proiecte.

Ministerul Fondurilor Europene a lansat in consultare publica un proiect de ordin care va reglementa regimul juridic al achizitiilor de servicii, produse sau lucrari in cadrul proiectelor finantate din fonduri nerambursabile.

Pentru ca legislatia in vigoare aplicabila solicitantilor si beneficiarilor privati a fost abrogata implicit prin intrarea in vigoare a Legii nr. 98/2016, Ministerul Fondurilor Europene isi propune elaborarea unui singur act normativ, care sa includa prevederile ordinelor abrogate (Ordinul MFE nr. 1.120/2013, Ordinul MFE nr. 1.191/2014, Ordinul MFE nr. 3.123/2015 si Ordinul MFE nr. 427/2016).

Proiectul de Ordin privind aprobarea procedurii competitive, aplicabile solicitantilor/ beneficiarilor privati pentru atribuirea contractelor de produse, servicii sau lucrari finantate din fonduri nerambursabile poate fi consultat pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene: www.fonduri-ue.ro, la sectiunea Transparenta – Legislatie – Proiecte.

In perioada 8-18 iulie 2016, pot fi transmise propuneri si observatii pe adresa contact.minister@fonduri-ue.ro.