Focus Grup de Descoperire Antreprenoriala in domeniul agriculturii si industriei alimentare

Agricultura si industria alimentara sunt sectoare de activitate prioritare pentru dezvoltarea Regiunii Nord-Est a Romaniei. Potentialul de dezvoltare al acestora trebuie sa aiba in vedere un proces de reconfigurare strategica, spre o productie orientata catre inovare si crestere competitiva.

In acest sens, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, impreuna cu Comisia Europeana –DG Centrul Comun de Cercetare (JRC), organizeaza, in data de 26 octombrie 2016, la Suceava (Camera de Comert si Industrie Suceava), al treilea Focus Grup de Descoperire Antreprenoriala in Regiunea Nord-Est, in cadrul proiectului pilot “Sprijin pentru operationalizarea strategiilor de specializare inteligenta (RIS3) in regiunile mai putin dezvoltate\".

Intalnirea vizeaza sectoarele agricultura si industrie alimentara in relatie cu urmatoarele patru prioritati tematice de specializare ale acestora pentru Regiunea Nord-Est:

  • Dezvoltare de noi produse (genetica plantelor, cresterea valorii nutritionale, hrana sanatoasa);
  • Noi practici/procedee (a „doua recolta”, a „treia recolta”, economie circulara);
  • Modele noi de afaceri in agricultura (trasabilitatea produselor, conectarea producatorilor la piata etc.);
  • Utilizarea produselor agricole in scopuri industriale (bioenergie, constructii cu materiale naturale);

Scopul intalnirii este de a identifica provocarile si oportunitatile pentru promovarea unor initiative de proiecte concrete in aceste domenii de activitate.

Acest exercitiu va contribui la conturarea portofoliului regional de proiecte aferent Axei 1 (Transfer tehnologic) a Programului Operational Regional 2014-2020, care se va constitui ca sursa de finantare pentru acestea pana in 2020 si trasarea prioritatilor de dezvoltare antreprenoriala in domeniile selectate.

Avand in vedere potentialul de specializare inteligenta al acestor sectoare la nivelul regiunii noastre, va invitam sa participati la acest eveniment (agenda anexata) sau, eventual, sa desemnati un reprezentant din partea organizatiei pe care o conduceti.

Va rugam sa va inscrieti la acest eveniment pana la data de 25 octombrie 2016 ora 12:00, utilizand formularul de inscriere on-line (in limbile romana sau engleza) disponibil la adresa:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EDP_Agrifood_suceava

Participarea la eveniment este gratuita prin completarea formularului de inscriere.

Agenda focus grup