Comunicatori REGIO

Reteaua de Comunicatori REGIO Nord-Est

In ultimii ani, Comisia Europeana a recunoscut importanta majora a comunicarii cu cetatenii, in special la nivel local. Necesitatea dezvoltarii unor activitati de informare si comunicare este importanta atat pentru cresterea nivelului de constientizare asupra instrumentelor financiare puse la dispozitie de catre UE si Statele Membre cat si asupra impactului pozitiv al acestora asupra vietilor oamenilor.

In ceea ce priveste dezvoltarea regionala, comunicarea sustinuta de institutiile Uniunii Europene este un domeniu specializat, care necesita activitati in cadrul carora sunt implicati cat mai multi actori, la nivelul regional si local.

In acest context, Organismele Intermediare si Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional au responsabilitatea de a constientiza toate grupurile tinta (potentiali beneficiari, beneficiari si publicul larg) asupra fondurilor disponibile prin Programul Operational Regional, precum si de a creste nivelul de transparenta a cheltuirii acestor fonduri.

Pentru punerea in practica a acestor deziderate Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est-in calitate de Organism Intermediar impreuna cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice-in calitate de Autoritate de Management au pus bazele activarii Retelei de comunicatori REGIO.

Obiectivele specifice ale retelei sunt:
• Crearea unui sistem de cooperare inter-institutionala;
• Crearea, dezvoltarea si imbunatatirea continua a instrumentelor de comunicare folosite de membrii retelei;
• Facilitarea schimbului de bune practici in domeniul promovarii Programului Operational Regional si a brandului acestuia, Regio.

Reteaua va functiona pe baza aderarii voluntare si gratuite a institutiilor si organizatiilor publice sau private din fiecare regiune de dezvoltare si a unui regulament propriu de organizare si functionare, pe care il puteti studia atasat mai jos.

Avantajele membrilor retelei sunt urmatoarele:

  • primesc, in timp real, informatii verificate si sintetizate privind Programul Operational Regional 2014-2020;
  • primesc toate publicatiile, materialele de informare sau materiale promotionale dedicate promovarii REGIO, in limita stocurilor realizate de Autoritatea de Management sau de Organismele Intermediare;
  • primesc si pot solicita documente de referinta
  • sunt invitati sa participe la evenimente de informare, seminarii, ateliere de lucru dedicate Programului Operational Regional;
  • pot propune organizarea de evenimente comune impreuna cu OI pentru colaboratorii proprii, pe teme legate de promovarea si incurajarea absorbtiei POR la nivel regional;
  • pot beneficia de lectori din partea OI la evenimente organizate pentru colaboratorii proprii, pe teme legate de implementarea si absorbtia fondurilor structurale sau dezvoltarea regionala;
  • primesc consultanta si asistenta de specialitate in vederea organizarii de evenimente (seminarii, workshop-uri, intalnirii) dedicate promovarii REGIO.

Va invitam sa aderati la aceasta retea prin completarea si returnarea formularul de adeziune atasat mai jos, prin fax la numarul: 0233.224.167 sau scanat prin e-mail la adresa: camarinei@adrnordest.ro. Persoana de contact este Dl. Constantin Amarinei, telefon: 0233.218.071.

Model adeziune

Regulament de organizare si functionare retea

Documente suport implementare beneficiari publici / privati

Intrebari privind aplicare OUG 64/2022